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アイテム
水産加工食品の原材料のDNA鑑定の有効性
https://doi.org/10.57375/00001079
https://doi.org/10.57375/00001079d35bdaf3-c942-4ff6-8c8b-4b5f3caef4ba
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2011-08-04 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 水産加工食品の原材料のDNA鑑定の有効性 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effectiveness of DNA tests for raw materials of fishery processed food | |||||
言語 | en | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | DNA analysis | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | DNA analysis | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | species identification | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | PCR | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.57375/00001079 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
水野, 剛志
× 水野, 剛志× 平林, 雄一郎× 石黒, 直哉× Mizuno, TsuyoshI× Hirabayashi, Yuichirou× Ishiguro, Naoya |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The Japan Agricultural Standard (JAS) law revised in 1999 obligates correct labeling of quality representation. To ensure correct labeling, it is necessary to establish scientifically clear methods for classifying foods and to check the labeling. The method of using DNA is very useful for food classification and to check the labeling. However, as for DNA analysis, a technical and financial burden is large. Therefore we tested use of Chelex method for DNA extraction. Chelex method is a simple and low-cost method. We applied Chelex method to white meat fish's fry. We were able to identify Macruronus novaezelandiae and Theragra chalcogramma. The present results show that Chelex method is able to use for DNA analysis. | |||||
書誌情報 |
福井工業大学研究紀要 号 41, p. 381-386, 発行日 2011-08-04 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 福井工業大学 | |||||
書誌レコードID | ||||||
識別子タイプ | NCID | |||||
関連識別子 | TF00009538 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |