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  1. 福井工業大学研究紀要

福井県での星空観光を食で支えるための活動報告

https://fut.repo.nii.ac.jp/records/2386
https://fut.repo.nii.ac.jp/records/2386
3796ad85-2ebd-4bee-bdd7-30753bc1ffd2
名前 / ファイル ライセンス アクション
347-352.pdf 347-352.pdf (4.7 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-03-19
タイトル
タイトル 福井県での星空観光を食で支えるための活動報告
タイトル
タイトル Reports of activities for supporting starry sky sightseeing projects by “Foods in Fukui"
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Food Rheology, Food Texture, Satoimo, Cassava hydrogels, Mechanical properties
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 古澤, 和也

× 古澤, 和也

WEKO 17346

古澤, 和也

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金田, 健太郎

× 金田, 健太郎

WEKO 17347

金田, 健太郎

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河端, 祐樹

× 河端, 祐樹

WEKO 17348

河端, 祐樹

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辻本, 直樹

× 辻本, 直樹

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辻本, 直樹

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荒田, 悠貴

× 荒田, 悠貴

WEKO 17350

荒田, 悠貴

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上見, 湧輔

× 上見, 湧輔

WEKO 17351

上見, 湧輔

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岸, 佳孝 / 窪木 晃大 / 佐藤 満 / 谷口 真唯 / 森田 圭亮

× 岸, 佳孝 / 窪木 晃大 / 佐藤 満 / 谷口 真唯 / 森田 圭亮

WEKO 17352

岸, 佳孝 / 窪木 晃大 / 佐藤 満 / 谷口 真唯 / 森田 圭亮

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Kazuya, Furusawa

× Kazuya, Furusawa

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en Kazuya, Furusawa

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Kentaro, Kaneda

× Kentaro, Kaneda

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en Kentaro, Kaneda

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Yuki, Kawahana

× Yuki, Kawahana

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en Yuki, Kawahana

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Naoki, Tsujimoto

× Naoki, Tsujimoto

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en Naoki, Tsujimoto

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Yuki, Arata

× Yuki, Arata

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Yusuke, Uemi

× Yusuke, Uemi

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en Yusuke, Uemi

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Yoshitaka, Kishi / Kodai Kuboki / Mitsuru Sato / Mai Taniguchi / Keisuke Morita

× Yoshitaka, Kishi / Kodai Kuboki / Mitsuru Sato / Mai Taniguchi / Keisuke Morita

WEKO 17359

en Yoshitaka, Kishi / Kodai Kuboki / Mitsuru Sato / Mai Taniguchi / Keisuke Morita

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the Phoenix Project in Fukui, there have been various projects for activating starry sky sightseeing in Fukui prefecture where there are rich sightseeing locations for observing starry skies. Our activities aimed to support and to further activate the starry sky sightseeing projects from a view point of “Foods in Fukui". For this purpose, we have developed foods which produced by using “Foods in Fukui". First, we have developed “satoimo gnocchi" consisting of “Kamisyo Satoimo" that is one of the most famous products in ono city. We have further characterized textures of the satoimo gnocchi by using mechanical tests. The elastic modulus for the satoimo gnocchi was less than that for the conventional gnocchi. In addition, a preliminary organoleptic test suggested that the satoimo gnocchi is more “motimoti" than the conventional gnocchi. Next, we have developed “satoimo tapioca" that also contains “Kamisyo Satoimo". The measurements for elastic modulus and the cohesive force showed that these mechanical properties for the satoimo tapioca were significantly higher than those for the conventional tapioca, indicating the tapioca hydrogels prepared in this study have a different texture from the original tapioca.
書誌情報 福井工業大学研究紀要

号 50, p. 347-352, 発行日 2020-10-30
出版者
出版者 福井工業大学
書誌レコードID
識別子タイプ NCID
関連識別子 TF10133438
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 13:58:22.105039
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