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アイテム
カボチャを使用したγ-アミノ酪酸の生成
https://fut.repo.nii.ac.jp/records/2360
https://fut.repo.nii.ac.jp/records/236009bd0a29-635d-4111-b6af-786b2a273219
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2021-03-19 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | カボチャを使用したγ-アミノ酪酸の生成 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Generation of γ-Aminobutyric Acid in squash | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Squash, γ-Aminobutyric Acid, Glutamate Decarboxylase, Optimum pH, Optimum Temperature | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
大能, 俊久
× 大能, 俊久× 南中, 麻希× Toshihisa, Ohno× Maki, Minaminaka |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Squash is one of the plants in which glutamate decarboxylase (GAD:EC 4.1.1.15) activity is very strong. GAD is an enzyme that synthesizesγ-aminobutyric acid (GABA) from glutamic acid. In this research, squash GAD was quantified by GABA and the GAD activity was the strongest in the peel. Furthermore, more than 260 mg of GABA were synthesized in 100 g of squash peel under optimum conditions in which the pH and temperature were 6.2 and 60℃, respectively. | |||||
書誌情報 |
福井工業大学研究紀要 号 50, p. 130-133, 発行日 2020-10-30 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 福井工業大学 | |||||
書誌レコードID | ||||||
識別子タイプ | NCID | |||||
関連識別子 | TF10133412 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |