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  1. 福井工業大学研究紀要

カボチャを使用したγ-アミノ酪酸の生成

https://fut.repo.nii.ac.jp/records/2360
https://fut.repo.nii.ac.jp/records/2360
09bd0a29-635d-4111-b6af-786b2a273219
名前 / ファイル ライセンス アクション
130-133.pdf 130-133.pdf (3.4 MB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2021-03-19
タイトル
タイトル カボチャを使用したγ-アミノ酪酸の生成
タイトル
タイトル Generation of γ-Aminobutyric Acid in squash
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 Squash, γ-Aminobutyric Acid, Glutamate Decarboxylase, Optimum pH, Optimum Temperature
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 大能, 俊久

× 大能, 俊久

WEKO 17215

大能, 俊久

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南中, 麻希

× 南中, 麻希

WEKO 17216

南中, 麻希

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Toshihisa, Ohno

× Toshihisa, Ohno

WEKO 17217

en Toshihisa, Ohno

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Maki, Minaminaka

× Maki, Minaminaka

WEKO 17218

en Maki, Minaminaka

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Squash is one of the plants in which glutamate decarboxylase (GAD:EC 4.1.1.15) activity is very strong. GAD is an enzyme that synthesizesγ-aminobutyric acid (GABA) from glutamic acid. In this research, squash GAD was quantified by GABA and the GAD activity was the strongest in the peel. Furthermore, more than 260 mg of GABA were synthesized in 100 g of squash peel under optimum conditions in which the pH and temperature were 6.2 and 60℃, respectively.
書誌情報 福井工業大学研究紀要

号 50, p. 130-133, 発行日 2020-10-30
出版者
出版者 福井工業大学
書誌レコードID
識別子タイプ NCID
関連識別子 TF10133412
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
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Ver.1 2023-06-20 13:58:43.945283
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